BLOG

Tény, hogy évről évre egyre forróbbak Magyarországon a nyarak, ráadásul egyre gyakrabban vannak olyan hőhullámok, amikor akár egy hétig (vagy tovább) extrém meleg van. Ilyenkor majdhogynem életmentő a légkondi, ami viszont áramot fogyaszt. De hogyan csökkentsd, vagy optimalizáld a légkondid áramszámláját? Itt vannak a spórolós tippek.

Már szinte minden „okos”. Létezik okostelefon, okosóra, okosfényforrás (a fényforrás színét tudod változtatni, vagy messziről le és felkapcsolni), okos radiátor (programozható) és nagyon közel állunk az „okos” klímához, amiben egyre több olyan extra funkció van, amelyiket imádni fogsz. Összesgyűjtöttünk öt olyan kényelmi funkciót, amit már most elérsz, és imádni fogsz a klímádban.

Szobánként változik az, hogy hol mennyi a szervezetednek az ideális hőmérséklet. Van, ahol a hűvösebben, van, ahol a melegebben érezheted magad komfortosabban. Összegyűjtöttük, és leírjuk, hogy melyik szobában hány fok az ideális hőmérséklet a szervezetednek (lesz benne meglepetés, ezt garantáljuk).

Ha eldöntötted, hogy klímát vásárolsz, akkor szembesülsz majd azzal, hogy milyen sokféle légkondiból választhatsz. Jól át kell gondolnod minden apró részletet és még így sem lesz könnyű kiválasztani azt a berendezést amelyik a legjobb ár érték arányú, és amelyik emellett biztosan megfelelő teljesítményű lesz neked. Ez a cikk abban segít neked, hogy mekkora teljesítményű klímát válassz.

Bármilyen hatékony, és alacsony fogyasztású légkondit is veszel számolnod kell azzal, hogy az új légkondid megemeli majd az áramszámládat. Ebben a cikkben azt írjuk meg, hogyan lehet optimálisan használni a légkondit, és adunk tippeket, hogy lesz kevés a számlád.

Egy felmérés szerint a legtöbb ember először a nappalijába szereli a légkondit. Ez logikus döntés, hiszen az a központi élettér, ott van szükség a legmagasabb komfortra. Van azonban egy másik helyiség, ahol szintén fontos lehet a légkondi, és ez a hálószoba. Összegyűjtöttünk 5 okot, hogy miért legyen légkondid a hálóban.

Hasonlóan a cipődhöz vagy az autódhoz, a klímaberendezésed is rendszeres karbantartást igényel, törődnöd kell vele. Ennek több oka van: egyrészt ez a garanciájának a feltétele, másrészt azért is mert így marad hatékony és újszerű. Ebben a cikkben arról olvashatsz, miért kell a klímádat karbantartani.Azonnal elárulunk egy titkot:a karbantartások nem azért vannak, hogy a klímaszerelők és a klímás cégek „lehúzzanak”.

2019.05.08 13:55

Egyetlen szóval el tudjuk neked mondani, hogyan kell kiválasztanod a neked legjobban megfelelő klímát: körültekintően. Tudjuk, hogy ez az egyetlen szó nem segítség, ezért összegyűjtöttünk neked sok hasznos tanácsot, tippet, és trükköt, aminek a segítségével ki tudod választani a neked megfelelő klímaberendezésedet.

Szinte mindenki fel tud sorolni 5 olyan indokot, amiért szüksége lenne légkondira. Például azért, hogy hűvösebb legyen nyáron, vagy azért, hogy kellemes legyen a szoba klímája. Mi nem ilyenekre gondoltunk: összegyűjtöttünk 5 különleges indokokot, olvasd el.

 

Teljesen természetes, hogy mielőtt megveszed a klímádat, azelőtt tudni szeretnéd, hogy mennyit fog fogyasztani, mennyivel növeli meg a villanyszámládat? Ebben a cikkben minden kérdésedre választ fogsz kapni, elmondjuk, hogy mennyit fog fogyasztani a klímád.

Mivel nem minden nap vásárolsz klímát (egyes felmérések szerint hamarabb cseréled le az autódat, mint a légkondidat) valószínű, hogy nem teljesen értesz a klímákhoz. Persze, ez nem gond, hiszen van rá egy pofonegyszerű megoldás: klímavásárlás előtt kérdezz meg egy klímaszerelőt arról, hogy melyik a legjobb választás neked. Össze is gyűjtöttünk 5 pontot, miért érdemes már a vásárlás előtt beszélned egy klímaszerelővel! 

Pénzt takaríthatunk meg azzal, ha klímával fűtünk gáz helyett!

Nem sokan gondolnak egy mostanában feltörekvő új fűtési módszerre, mely a klímával történő fűtésre összpontosul a gáz helyett. Sok előnye mellett leveszi az ember válláról azt a terhet, ha esetleg elzárják a gázt, nem kell aggódnunk, hogy mivel fűtsük be otthonunkat. E mellett gazdaságosabb, és még a környezetünket is kíméljük vele. Bár eddig leginkább hétvégi házakban alkalmazták, egyre gyakrabban bukkan fel új épületekben.