BLOG

5 extra funkció a légkondihoz, amit imádni fogsz.

2019.06.20 11:32

Már szinte minden „okos”. Létezik okostelefon, okosóra, okosfényforrás (a fényforrás színét tudod változtatni, vagy messziről le és felkapcsolni), okos radiátor (programozható) és nagyon közel állunk az „okos” klímához, amiben egyre több olyan extra funkció van, amelyiket imádni fogsz. Összesgyűjtöttünk öt olyan kényelmi funkciót, amit már most elérsz, és imádni fogsz a klímádban.

De mitől okos?

Nincsen egyértelmű álláspont arra vonatkozólag, hogy egy eszköz mitől okos. Nem egyértelmű, hogy mely funkciók tesznek valamit okossá, nincsen sem minimum, sem maximum követelmény. Gyakorlatilag azt az eszközt hívhatjuk okosnak, amire rámondjuk hogy az, és amiről elhiszed, hogy az. Hétköznapi emberként azokat az eszközöket hívjuk okoseszközöknek amelyek valamiért többet tudnak, mint a társaik, mert több olyan (általában kényelmi) funkciójuk létezik, amelyik miatt az emberek szeretik. Mutatjuk, melyek ezek a szuper kényelmi megoldások klímában.

 

1: Telefonos alkalmazás

Vannak olyan klímák amelyiknek külön applikációjuk van, amit le tudsz tölteni a telefonodra. Ezek az applikációk elsősorban azért szuperek, mert úgy tudsz meg az otthonodról infókat, hogy nem vagy otthon: a Samsung egyik applikációjának a segítségével például bárhonnan bármikor láthatod azt, hogy a házadban hány fok van, mert a Wifis klímád megmondja. De miért érdekes a wifis klíma?

 

2: Vezéreld wifiről

A wifis klíma előnye az, hogy a letöltött alkalmazáson keresztül akárhonnan, és bármikor vezérelheted a klímádat. Ezt úgy kell elképzelned, hogy egy meleg nyári napon elindulsz haza a munkából. Ránézel a telefonodra, és látod, hogy otthon 26 fok van a szobában, ezért, ha akarod, egyetlen gombnyomással bekapcsolhatod a klímádat, hogy mire hazaérsz addigra lehűtse a házadat 22 fokra (vagy amire beállítottad). Imádni való, igaz? (Télen ugyanezzel a módszerrel melegebbet tudsz csinálni)

 

3: Programozható

Valószínűleg a legszuperebb funkció, ami a kényelmedet szolgálja. Ma már nagyon sok klímát lehet programozni, azaz be tudod állítani rajta azt, hogy (például) délután 4 kor nézze meg hány fok van a lakásban, és ha nem annyi, amit kértél (beállíthatod a kívánt hőfokra) akkor bekapcsol, és korrigál. A legjobb, hogy ezeket a programokat akár úgy is beállíthatod, hogy egy hűvös nyári reggelen éppen felfűtsön.

 

4: Automatikus tisztítás

Ez a funkció azért fontos, és azért extra kényelmes, mert enélkül neked kellene odafigyelned, és időnként járatni a klímádat egy ideig ventilátor módban azért, hogy kiszárítsa a hőcserélőt, és megtisztítsd a gombáktól, spóráktól. Ha van automatikus tisztítás, akkor a klímád ezt magától megoldja, és biztos lehetsz benne, hogy tiszta lesz.

 

5: Pollenszűrő

Ha nem vagy rájuk allergiás, akkor semmi gond a pollenekkel (bár nem baj, ha nincs tele velük a levegő), ha allergiás vagy, akkor áldás lehet a klímád pollenszűrője. A legjobbak a pollenek akár 99%-át is megszűrik, szinte tökéletesen tiszta levegőt teremtve neked.

Segítünk neked kiválasztani a legjobb klímát.

Kattints, és segítünk!

https://klimauniverzum.hu