BLOG

5 különleges ok amiért kell neked légkondi

2019.04.30 17:24

Szinte mindenki fel tud sorolni 5 olyan indokot, amiért szüksége lenne légkondira. Például azért, hogy hűvösebb legyen nyáron, vagy azért, hogy kellemes legyen a szoba klímája. Mi nem ilyenekre gondoltunk: összegyűjtöttünk 5 különleges indokokot, olvasd el.

Fura március

Amikor ezt a cikket írom éppen egy nagyon kellemes március végi nap van.Kint hétágra süt a nap, kicsit több mint 22 fok van árnyékban, napon 26-27 lehet. Lassan ez a természetes. A Nemzetközi Éghajlati Adatközpont (NCDC) szerint a tavaly előtti év volt a világon eddig mért legmelegebb év, a tavaly előtti pedig a második legmelegebb.

A magas hőmérséklet megterheli a szervezetedet, ezért egyre fontosabb a légkondi használata. Össze is gyűjtöttünk neked érveket, mellette.

 

1: Halálos hőség ellen

Szinte minden nyáron vannak olyan hőhullámok, melyek – Magyarországon közvetetten - halálos áldozatokkal is járnak. Statisztikák szerint ugyanis az extrém meleg napokon 15-30%-kal nő az olyan halálesetek száma, melyek összefüggésbe hozhatóik a hőséggel. Egy légkondi segít kizárni a hőséget, ezért akár életet is menthet!

 

2: Ha klímád van, jobb a levegőd

A légkondik folyamatosan keringtetik, és szűrik a levegőt, miközben eltávolítják a levegőből a szennyezőanyagokat, polleneket, ezzel is tisztítják a levegőt. Ez mindenki számára fontos, de különösen azoknak, akik valamilyen allergiától szenvednek, esetleg asztmásak. (Persze, ehhez rendszeres karbantartást igényel a légkondid)

 

3: Ha van klímád, nyugodtabb vagy, és egészségesebb

Ha meleged van, akkor gyorsabban ver a szíved (ezzel kompenzálja a hőt) és megemelkedhet a vérnyomásod is. Ha ez megtörténik akkor agresszívabb lehetsz, és ez nem tesz jót sem neked, sem a környezetednek. Egy ilyen izgalmi állapotban aludni is nehezebb. (Az ideális alvási hőmérséklet egyébként 18-19 fok, télen-nyáron). Ha van légkondid, akkor nyugodtabb vagy, és jobban is tudsz aludni, emiatt egészségesebb életed lesz.

 

4: Ha klímád van, biztonságban vagy

Ha nincs klímád, és kint nagyon meleg van akkor könnyen felmelegszik a házad. A legkézenfekvőbb ilyenkor az, hogy estére kinyitjuk az ablakokat, hadd hűljön vissza, és legalább éjjel legyen kicsit hűvösebb, tudj nyugodtan aludni, igaz? Csakhogy ebben a pillanatban veszélyben a biztonságod, mert a legtöbb tolvaj, a kibuktatott, kinyitott ablakon surran be hozzád éjjel, és rabol ki. (Persze ez nem igaz abban azesetben ha egy emeletes ház valamelyik emeletén laksz, ott ez a gond nincs)

 

5: Ha klímád van nincs rovarod, parazitád

Biztosan jártál már úgy, hogy egy szúnyog, vagy egy légy megnehezítette az éjszakádat, mert valahogy bejött, és egész éjjel zümmögött, és csipkedett,nem hagyott aludni. Ha van légkondid, ez kevésbé lehetséges, hiszen a szúnyog eleve be sem megy éjjel hozzád (ő nappal nem nagyon repked, a nyitott ablakon megy majd be) és ugyanez vonatkozik a légyre is. Az ennél kisebb parazitákat pedig kiszűri a pollenszűrő.

 

5+1: A bútorok

Első pillanatban furának tűnik az, hogy a légkondi megvédi az elektromos eszközeidet és a bútorokat is, pedig így van. A magas hő, és az ehhez kapcsolódó páratartalom kárt tehet a bútorokban és az elektronikai termékekben is. (Képzeld el ahogy a kanapéd magába szívja a melegben a sok párát, majd megpróbál tőle megszabadulni). A légkondid megvédi majd a bútoraidat is, és az elektronikai eszközöket.

Persze a legfontosabb amiért fontos lehet az a közérzeted, az, hogy ne izzadj a saját otthonodban, és hogy tényleg mindig kellemes hőmérséklet legyen nálad. Kattints, és szerezd meg a hozzád illő légkondidat, és élvezd a jótékony hatását.

 

KATTINTS IDE!